KOKOSOVÁ MOUKA - expirace 15.2.2022
ŠPALDOVÁ MOUKA - expirace 12.2.2022
MANDLOVÁ MOUKA EXPIRACE 12/2022
Celozrnná špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Špalda je stará odrůda pšenice.
Je mletá z celých pšeničných zrn a během mletí nedochází k odstranění otrub a klíčků. Pšenice je výborným zdrojem proteinu a měla by být součástí naší potravy, protože nám dodává spoustu cenných látek. Vzhledem k zachování důležitých vitamínů je pro naše tělo zdravější a snadněji stravitelnější, než klasická bílá mouka.
Mouky využijeme k pečení, smažení, zahušťování nebo i vaření.
SLOŽENÍ / ZLOŽENIE
100 % celozrnná pšenice/pšenica špalda
ZEMĚ PŮVODU / KRAJINA POVODU
Česká Republika
BALENO A ZPRACOVÁNO / BALENIE A SPRACOVANIE
Česká Republika
NUTRIČNÍ / NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G
Energie / Energia | 1 536 kJ / 367 kcal |
Tuky | 1,7 g |
- z toho nasycené / nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 73,3 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 13,3 g |
Bílkoviny / Bielkoviny | 16,7 g |
Sůl | < 0,1 g |
UPOZORNĚNÍ / UPOZORNENIE
Nevystavujte slunečnímu záření.
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%.
Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
VÝROBCE / VÝROBCA
LIFELIKE food s.r.o
Na vyhlídce 26 , Moravany , 66448
IČ: 07814178 , DIC : CZ07814178
MANDLOVÁ MOUKA
Jedna hrst mandlí vážící necelých 30 gramů (což je doporučená denní dávka mandlí, kterou bychom měli sníst), obsahuje až 20 různých flavonoidů, tedy látek, které pomáhají před rozvojem nemocí srdce a cév. Uvádí se, že tyto flavonoidy, pokud jsou v potravě zastoupeny v dostatečném množství, mohou snížit výskyt kardiovaskulárních chorob až o 22%.
Stejné množství mandlí obsahuje také 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramu tuků polynenasycených, o kterých je známo, že také přispívají k ochraně před rozvojem nemocí srdce a cév a obecně před rozvojem aterosklerózy (kornatění tepen). V jedné hrstce mandlí najdeme také 3,5 gramu vlákniny. Je přitom známo, že pokud máme dostatečný příjem vlákniny, naše riziko vzniku nemocí srdce a cév je o 40% nižší v porovnání s lidmi, kteří vlákniny mají málo.
Třicet gramů mandlí obsahuje také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku. Příjem těchto látek je přitom spojen s nižším krevním tlakem a mandle tak vlastně pomáhají snižovat vyšší krevní tlak a brání rozvoji arteriální hypertenze. V neposlední řadě pak mandle obsahují rostlinné steroly (tzv. fytosteroly), které brání vstřebávání cholesterolu ze zažívacího ústrojí. Dostatečný příjem těchto fytosterolů ve stravě dokáže snížit krevní cholesterol až o 10%.
SLOŽENÍ MANDLOVÉ MOUKY:
100 % Loupané mandle
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 G :
Energie: | 2699 kJ / 645 kcal |
Bílkoviny: | 25,5 g |
Sacharidy: | 6,5 g z toho cukry 4 g |
Tuky: | 55,8 g z toho nasycené 4,4 g |
Vláknina: | 12,2 g |
Sůl: | 0 g |
Výrobce : LifeLike
KOKOSOVÁ MOUKA
Milovníci kokosu pozor ! Kokosová mouka tě překvapí tím, jak je jemná a zárověň přirozeně bezlepková – můžeš ji použíš jako skvělou alternativu běžné pšeničné mouky a je vhodná pro Paleo stravu a celiaky. Kokosová mouka má příjemnou kokosovou vůni a sladkou chuť je lehce stravitelná a dodává pocit sytosti.
Vyrábí se z kokosové dužiny, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na skutečně jemný prášek. Obsahuje vysoký podíl vlákniny (kolem 40%) a proteinu (kolem 20%)
S kokosovou moukou jde pracovat stejně jako s běžnou hladkou moukou, v některých receptech lze plně nahradit za běžnou mouku nebo ji můžeš v požadovením poměru smíchat s jinou bezlepkovou či klasickou moukou. Díky své přirozené sladkosti se hodí na přípravu kokosových palačinek, buchet, koláčů a různých dezertů. Lze ji ale použít i k přípravě slaných jídel.
SLOŽENÍ MOUKY
100 % odtučněná kokosová duživna
ZEMĚ PŮVODU: Cejlon
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 G:
Energie | 1 313 kJ / 313 kcal |
Bílkoviny | 19,4 g |
Sacharidy / z toho cukry | 21,5 g / 15,5 g |
Tuky / z toho nasycené | 16,7 g / 15,2 g |
Vláknina | 38 g |
Sůl | < 0,1 g |
Výrobek může obsahovat stopy ostatních ořechů, skořápkových plodů a mléka. Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do: viz. zadní část obalu. Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev, stačí krém promíchat.
Výrobce: LIFELIKE food s.r.o
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.