Doprava zdarma nad 500Kč! Zásilky odchází každý den ve 12:00!

1 hodnocení

Gymbeam Erythrit

Hmotnost
Příchuť
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
8.7.2020
Skladem (3 ks)
Značka: GymBeam
299 Kč –27 % 218 Kč 189,57 Kč bez DPH
Kategorie: Sacharidy a gainery
erythrit 1000 1
Novinka
299 Kč –27 %

Erythrit (Eryhtritol) je 100% náhrada cukru - používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce (hrušky, meloun, hrozny) i v potravinách, například v sójové omáčce, sýru, víně či pivě. V potravinách slouží ke zvýraznění aroma, zvlhčování, jako náhradní sladidlo, stabilizátor či zahušťovadlo. Vypadá velmi podobně jako cukr, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žádné kalorie. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízký projímavý účinek. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi  a nemá vliv ani na hladinu inzulínu.

 

eryhrit erythritol sladidlo výhody

 

Erythrit vzniká fermentací rostlinného cukru - cukr se smíchá s vodou, a pak se přírodně kvasí do eryhritolu. Pak se přefiltruje, nechá se krystalizovat, a pak se suší. Hotový výrobek vypadá jako cukr, má i stejnou váhu a objem, avšak má pouze 65-70% sladivosti cukru. 90% eryhritu se vstřebává přímo v tenkém střevě a do 24 hodin se vyloučí. Erythrit nemetabolizuje s ústními bakteriemi, což znamená, že nepřispívá ke vzniku zubního kazu.

 

Erythritol byl schválen pro použití jako náhrada cukru v Japonsku v roce 1990. Ve Spojených státech, je klasifikován a obecně považován za bezpečný (GRAS) od roku 1997. V Austrálii a na Novém Zélandě byl schválen v roce 1999.

 

Čím se sladidlo Erythrit liší?

  • Je fermentovaný - vyrábí se fermentací přírodního cukru z kukuřice
  • Je tepelně stabilní - až do 160 °C
  • Je bezkalorický - zatímco většina podobných sladidel je nízkokalorických, eryhtritol neobsahuje žádné kalorie
  • Není glykemický - nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol je proto vhodný pro lidi s cukrovkou.
  • Je to nejjednodušší stravitelný cukerný alkohol - více než 90% eryhritolu se absorbuje v tenkém střevě, takže do tlustého střeva se dostane jen minimální množství. U jiných cukrových alkoholů je to naopak, a proto jejich uživatelům často způsobují průjmy a další podobné příznaky.
  • Není karcinogenní - studie prokázaly, že nemá karcinogenní vlastnosti.
  • Je to antioxidant - eryhtritol pomáhá v boji proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za proces stárnutí. Je dokonce účinnější než jiné cukerné alkoholy, protože se snadno absorbuje a není metabolizován.

 

eryhrit erythritol sladidlo účinky

 

Erythrit  a jeho výhody

  • neobsahuje kalorie
  • nemá vliv na hladinu cukru v krvi
  • nemá vliv na hladinu inzulínu
  • má nulový glykemický index
  • je tepelně stabilní
  • je přátelský k zubům, nezpůsobuje zubní kazy
  • je bezlepkový a bezlaktózový
  • má sladkou chuť

 

Kde ho využijete?

Používá se do náplní do pečiva, cukrovinek, žvýkaček, mléčných nápojů, bonbónů, mražených dezertů, pudinků, nízkokalorických nápojů a dalších potravin. Erithrytol je ideální ochucovadlo do káv, čajů, limonád, do omáček a dresinků, stolních sladidel. Samozřejmě, poslouží vám i při vaření a pečení.

 

eryhrit erythritol sladidlo použití

 

Složení

Erythrit 100%.

 

Dávkování

Používejte jako alternativu cukru, ve stejných dávkách jako cukr. V poměru 1:1.

 

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Tuky 0 g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 100 g
   z toho cukry 0 g
   z toho alkoholové cukry 100 g
Sodík 0 g

 

Upozornění

Výrobek není náhradou pestré a vyvážené stravy. Skladujte při teplotě do 25°C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Alergenové upozornění: Může obsahovat stopy mléka, sóji, vajec a ořechů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: